Odstranjevanje kisika iz napajalne vode centralnega sistema daljinskega ogrevanja

- Dec 18, 2018-

Odstranjevanje kisika iz napajalne vode centralnega sistema daljinskega ogrevanja


Centralni sistemi daljinskega ogrevanja so v zadnjih letih pridobili pozornost, saj so lahko učinkovitejši od lokaliziranih kotlovskih enot. Učinkovitost daljinskega ogrevanja je običajno posledica to, da lahko elektrarne istočasno proizvajajo toploto in elektriko. Daljinsko ogrevanje prav tako pomaga preprečevati onesnaževanje z uporabo naprednih tehnik čiščenja dimnih plinov.

Centralni sistemi daljinskega ogrevanja distribuirajo ogrevano vodo od elektrarn do gosto naseljenih stanovanjskih in industrijskih območij z izoliranimi cevnimi omrežji. Velike rezervoarje se običajno uporabljajo za varno shranjevanje toplote za uporabo v času največje porabe. Visoka kakovost vode je potrebna za preprečevanje notranje korozije in povečanje življenjske dobe cevovodov in skladiščnih cistern.

DETROIT, 21. marec 2013 / PR Newswire / - Skupina Freudenberg je od 1. marca 2013 prevzela britansko podjetje Aquabio Limited. Podjetje Aquabio s sedežem v Hallowu, Worcestershire, Velika Britanija , je vodilni strokovnjak za ponovno uporabo vode in odpadne vode za velike industrijske aplikacije. Podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1997, ima 16 zaposlenih in načrtuje in oskrbuje membranske filtracijske sisteme na ključ za recikliranje vode in odpadnih voda.

„S prevzemom podjetja Aquabio ima skupina Freudenberg zdaj dodatno znanje o filtriranju vode. To predstavlja nadaljnji strateški korak v razvoju Freudenberg Filtracijskih tehnologij, «poudarja dr. Mohsen Sohi , predsednik upravnega odbora skupine Freudenberg. Stranke so znana podjetja, kot so Alpro, Muller, Procter & Gamble ali Unilever. "Cilj skupine Freudenberg je razširiti naš portfelj na hitro rastočem trgu industrijske filtracije vode," pojasnjuje dr. Sohi.

Steve Goodwin , direktor podjetja Aquabio Ltd., ki bo še naprej vodil britanskega specialista za čiščenje vode, za Aquabio vidi velike tržne priložnosti. Kot globalno podjetje bo skupina Freudenberg skupini Aquabio ponudila možnost širitve, zlasti na mednarodni ravni, v živilski industriji, industriji pijač, papirju, farmaciji in kemični industriji.

Dr. Andreas Kreuter , predsednik upravnega odbora Freudenberg Filtration Technologies, pojasnjuje: „Industrijska podjetja povečujejo naložbe v filtriranje vode in odpadne vode, da bi ohranili omejene vire in izpolnili zahtevne okoljske predpise. Aquabio zagotavlja odlično vrhunsko tehnologijo filtriranja, zlasti za recikliranje in ponovno uporabo industrijskih odpadnih voda. Podjetje se popolnoma ujema s portfeljem Freudenberg Filtration Technologies, ki že več kot šestdeset let ponuja tehnično zahtevne filtracijske rešitve.

Vodilni dobavitelj industrijskih membranskih bioreaktorjev (MBR)

Mikro in ultrafiltracijske membrane, ki so del portfelja izdelkov Aquabio, zagotavljajo odstranitev bakterij in trdnih delcev. S tehnologijo MBR filtracije se lahko odpadne vode, ki so dovolj visoke kakovosti, ponovno uporabijo v industrijskih procesih. Poleg tega se lahko odpadna voda ponovno uporabi kot pitna voda z uporabo visoko zmogljivih membran v kombinaciji s terciarnimi hiperfiltracijskimi in dezinfekcijskimi tehnologijami. Nadaljnje prednosti filtracije MBR v primerjavi s konvencionalnimi procesi vključujejo majhen odtis, enostavno rekonstrukcijo in nadgradnjo obstoječih čistilnih naprav.

O Freudenberg Filtracijskih tehnologijah: skrb za čisti zrak in čiste tekočine je eden od osrednjih izzivov, s katerimi se sooča družba in še bolj v prihodnosti. Freudenberg Filtration Technologies v Severni Ameriki je kot del svetovnega podjetja, ki obsega 35 lokacij in 16 proizvodnih lokacij, dokazano vodilna služba na trgih za filtriranje industrijskih, tekočih in kabinskih filtrov v okviru zaupanja vrednih blagovnih znamk Viledon® in micronAir®. Osrednji del poslovanja podjetja Freudenberg Liquid Filtration je zagotavljanje visokotehnoloških netkanih medijev kot nosilcev podpore membranskim aplikacijam. Te membrane uporabljajo sisteme za čiščenje vode. "Zagotavljamo vrhunske filtracijske rešitve za izboljšanje kakovosti življenja."

O Freudenbergu v Severni Ameriki : Freudenberg Severnoameriško omejeno partnerstvo je severnoameriško holding za Freudenberg & Co. iz Weinheima, Nemčija , ki ima v lasti družino podjetij, ki upravljajo 15 edinstvenih podjetij na 58 lokacijah v Severni Ameriki . Ta podjetja skupaj ponujajo inovativne izdelke in rešitve za stranke v industriji, od avtomobilske industrije, letalske in vesoljske industrije do medicinske, kemijske, naftne in plinske industrije ter gradbeništva.

O skupini Freudenberg: Skupina Freudenberg je družinsko podjetje, ki svojim strankam ponuja tehnično zahtevne rešitve in storitve. Skupina je predvsem dobavitelj specializiranih tehnologij za tesnjenje in nadzor vibracij, netkanih materialov, filtracije, maziv in razpršilcev ter mehatronskih izdelkov. Končni uporabnik lahko v trgovinah najde sodobne Freudenbergove gospodinjske izdelke pod blagovnimi znamkami vileda®, O-Cedar® in Wettex®. Zlasti za srednje velika podjetja Freudenberg razvija programske rešitve in storitve IT. V letu 2011 je skupina Freudenberg zaposlovala več kot 37.000 ljudi v 58 državah in ustvarila več kot 7,8 milijard USD .