Nasveti za preživetje pri zbiranju pitne pitne vode v divjini

- Dec 17, 2018-

Nasveti za preživetje pri zbiranju pitne pitne vode v divjini

Če se kdaj znajdete izgubljeni v divjini, je ena prvih stvari, ki jo morate imeti, voda. Ta članek vam bo pokazal različne načine zbiranja čiste in varne pitne vode.

  • Pogled na nebo - Deževnica je najlažji način za zbiranje vode v odprtem okolju. Za to potrebujete posodo ali plastično folijo. Za trdne, široko postavljene posode jih preprosto razstavite na prostem. Tanka plast blaga se lahko uporabi kot filter na vrhu posode, da se zmanjša količina ostankov, ki lahko vstopijo v vsebnik. Če nimate vsebnika, lahko za to uporabite plastično folijo ali katerokoli neporozno folijo. Najprej izkopajte vdolbino na tleh, položite list nad njim in ga zavarujte s kamni na straneh. Potem bi izgledal kot majhen bazen. Preden se voda prelije, poskrbite, da boste v depresijo zbrali vodo, tako da boste lahko uporabili plastično folijo za zbiranje še več, zlasti med močnimi deževji.

  • Poglejte v drevesa - Če ste na travnatem ali košatem območju, je jutranja rosa naslednji najboljši vir vode. Uporabite čisti kos krpo ali brisačo, da preletite roso na listih in jo zavijte v posodo. Poskrbite, da boste na ustju posode uporabili še en kos tkanine, da izločite drobne liste ali ostanke, ki lahko kontaminirajo zbrano vodo.

  • Poiščite pot - Naslednja najboljša rešitev je najti naravna vodna telesa. To vključuje, vendar ni omejeno na: potoke, potoke, reke in jezera. Sveža voda teče skozi večino gozdov in savanov, od tod tudi prosto živeče živali. Čeprav se to morda zdi očitna rešitev za neomejene zaloge pitne vode, ni najvarnejša. Živalski odpadki lahko kontaminirajo tokove, ti odpadki pa se lahko prevažajo po celotnem toku, zlasti če je pretok počasen. Reke bi se izkazale za varnejše od majhnih potokov ali potokov zaradi hitrega in živahnega toka, vendar bakterije in druge povzročitelji bolezni lahko preživijo intenzivnost. Po zbiranju vode iz naravnega vodnega telesa, pazite, da jo zavremo pred pitjem.

  • Poglejte poleg sebe - Vino se lahko zbira tudi iz navidezno suhih listnatih rastlin s preprosto pritrditvijo plastične vrečke na listnato vejo. Voda izhlapi iz listov in nato kondenzira v plastično vrečko. To deluje še posebej dobro, če so vrečke postavljene zgodaj zjutraj, preden pride sonce. Listi lahko služijo tudi kot zbiralniki vode med dežjem. Listi so zelo obvladljivi in jih je mogoče upravljati v skodelice. Veliki listi so najboljši za to, če vidite rastlino banan, se prepričajte, da zgrabite list ali dva za dolgo cesto.

  • Pijte previdno: Nasveti, ki vam bodo rešili življenje

Medtem ko je morska voda lahko najbolj očiten vir vode, vas bo uživanje slane vode še bolj dehidriralo. Ironično, kot se zdi, obstaja način, da se to okrepi. Preprosto zavrite vodo in pare usmerite kondenzirati na ločeno posodo. Eden od načinov za to je, da postavite steklo ali posodo, ki je odporna na vročino, v lonec za kuhanje vode in nastavite pokrov v obliki stožca na vrhu lonca, da pare usmerite v steklo na sredini.

Urin ni najboljši vir hidracije, saj vsebuje dve odstotki soli in škodljivih telesnih odpadkov. Pijete ga le kot zadnjo možnost.

Nazadnje, če niste prepričani o vodi, ki ste jo zbrali, je najbolje, da jo najprej zavrete, saj bo uporabljena toplota ubila večino bakterij in onesnaževalcev, ki lahko negativno vplivajo na vaše zdravje.